Popravka i lečenje​

U stomatološkoj ordinaciji Iskradent posebnu pažnju posvećujemo najčešćim problemima zbog kojih se pacijenti javljaju, a to je karijes zuba, kao i bol i druge senzacije koje nastaju njegovim širenjem.

Grana stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem zuba oštećenih karijesom zove se konzervativna stomatologija. 

Konzervativna stomatologija obuhvata popravku, odnosno plombiranje, i lečenje zuba.  U našoj ordinaciji se plombiranje i lečenje zuba izvode potpuno bezbolno u lokalnoj anesteziji, jer nam je komfor, zadovoljstvo i maksimalna opuštenost pacijenta najvažnija

logo bez teksta

Popravka zuba - plombiranje

plomba

Sanacija zuba potrebna zbog karijesne destrukcije ili preloma zuba ranije se radila sa amalgamskim ispunima tzv. „sivim plombama“. Međutim, kako je estetika postala imperativ današnjice, teži se ka postizanju savršenog osmeha, tako da se bele plombe osim na prednje zube postavljaju i na bočne.

U našoj ordinaciji koristimo najmodernije nanohibridne kompozite koji po svojim estetskim i mehaničkim osobinama omogućavaju izradu visoko kvalitetnih ispuna. Uz vešte ruke stomatologa ispuni se modeliraju tako da imitiraju prirodan izgled zuba,a širok spektar boja omogućava da se oni u potpunosti uklope u preostale zube i rad stomatologa učine “nevidljivim“.

Ulepšajte svoj osmeh – zamenite stare amalgamske plombe estetskim kompozitnim belim plombama, jer sigurno imamo odličan odnos cene belih plombi i kvaliteta kompozitnih materijala od koji se bele plombe prave!

Lečenje zuba

lečenje

Lečenje zuba ili „vađenje živca“ je često poslednja opcija da bi se sačuvao sopstveni zub. Do lečenja zuba dolazi ukoliko je zub oštećen dubokim karijesom koji je napredovao sve do zubnog živca. Lečenje zuba zahteva veliku posvećenost stomatologa, ali i pacijenta, jer je potrebno intervenciju izvršiti tokom nekoliko susreta.

Sam postupak lečenja zuba podrazumeva odstranjivanje zubne pulpe i širenje korenskih kanala specijalnim ručnim i mašinskim instrumentima. Zatim se tako pripremljeni kanali pune pastama za definitivno punjenje. Neki od simptoma koji ukazuju da je potrebno lečenje zuba su spontan bol, bol na toplo i hladno, bol za vreme žvakanja, fistula ili otok koji mogu biti i bezbolni.