Tel: 065 979 01 31 / 021 494 497
Adresa: Temerinska 30-32, Novi Sad

Prvi put kod stomatologa

NAZAD
 Roditelji se često pitaju kada je vreme da prvi put odvedu dete na pregled kod stomatologa??? Mi preporučujemo da to bude posle prve godine jer tada su mlečni zubići jos zdravi i prvi susret će detetu biti ugodan i zabavan pa ce rado doći i sledeći put!!!
  Za vreme prve posete kod nas pokazaćemo detetu opremu i instrumente, na zanimljiv i njemu prilagođen način, provozati ga na stolici, detaljno pregledati usta i zube deteta, proveriti da li postoji neki potencijalni problem, pokazati roditeljima kako da pravilno peru dečije zubiće i desni i dati odgovore na eventualna pitanja. Dete će kroz igru, druženje i razgovor stvoriti prijateljski odnos sa stomatologom, i u trenutku kad se karijes eventualno pojavi, lečenje i popravak zuba neće mu biti potpuna nepoznanica.
 Međutim i Vasa uloga kao roditelja je jako važna! Bilo bi dobro upoznati ga i objasniti mu što treba očekivati od prve posete stomatologu, a bilo bi zgodno i kada biste sa stomatologom podelili neku informaciju o detetu (npr. koja mu je omiljena igračka ili koji crtani ili priču najviše voli) kako bi se dete osećalo što ugodnije u ordinaciji. Svoje strahove vezane za stomatologa nikako ne smete pokazati pred detetom jer deca kopiraju ponašanje svojih roditelja!
 Deca su  posebni pacijenti, čije poverenje treba zaslužiti. Jednom stvoreno poverenje između  deteta i stomatologa predstavlja dobar temelj za zdravlje zuba deteta kroz ceo život.
 Zato, dragi roditelji, dovedite dete na prvi pregled na vreme dok ima zdrave zube a zatim ga vodite na redovne kontrole!

NAZAD
Najnovije sa društvenih mreža »