Tel: 065 979 01 31 / 021 494 497
Adresa: Temerinska 30-32, Novi Sad
ispravljanje-zuba-novi-sad-iskradent

Ispravljanjem nepravilnog položaja zuba kao i međuviličnih odnosa bavi se grana stomatologije koja se zove ORTOPEDIJA VILICA.  Pravilan položaj zuba u vilici, kao i pravilan odnos gornje i donje vilice omogućavaju ravnomeran prenos sila žvakanja čime se čuva potporno zubno tkivo kao i sam zub od preopterećenja, prekomernog trošenja i propadanja i umanjuju i uklanjaju problemi u viličnom zglobu. Pravilno postavljene zube lakše je prati i održavati njihovu higijenu čime se smanjuje rizik od nastanka karijesa i parodontopatije.  Oko 90 posto dece danas ima neku od ortodontskih nepravilnosti. Bitno je pravovremeno ih uočiti i započeti terapiju na vreme. Pre ulaska u terapiju potrebno je da svi zubi budu sanirani, a higijena besprekorna.  Pre same terapije potrebno je uraditi detaljnu analizu slučaja. Za to je potrebno dva snimka, OPT snimak i teleradiogram lateralni. Zatim je potrebno uzeti otiske za izradu studijskih modela. Procedura je kratka, jednostavna i bezbolna. Na osnovu rezultata ortodont donosi dijagnozu, plan terapije i odluku o vrsti aparata za ispravljanje. Postoje dve vrste ortodontskih aparata i to mobilni i fiksni aparat.

Mobilni aparat

mobilni-aparat-za-zube-novi-sad-iskradent-zubarka.jpg

Kod pacijenata koji imaju mešovitu denticiju (kada su u ustima i mlečni i stalni zubi), obično se stavlja mobilni ortodontski aparat.

PROČITAJ VIŠE

Fiksni aparat

fiksni-aparat-novi-sad-iskradent-zubarka.jpg

Fiksni ortodontski aparat nema starosnu granicu kod odraslih pacijenata, dok je kod dece idealan početak terapije sa napunjenih 13 godina.

PROČITAJ VIŠE
Najnovije sa društvenih mreža »