Tel: 065 979 01 31 / 021 494 497
Adresa: Temerinska 30-32, Novi Sad

Beljenje avitalnih ("mrtvih") zuba

NAZAD

Često se dešava da posle “vađenja živca “zub potamni. To može da bude veliki estetski problem pogotovo ako su u pitanju prednji zubi. Ako spadate u tu grupu pacijenata koji imaju požuteo ili braonkaste nijanse "mrtav" zub, ne očajavajte, imamo rešenje za Vas!

Svakako će izbeljivanje zuba uvek imati prednost nad ostalim metodama jer to je minimalno invazivna metoda sa kojom pacijent zadržava svoj oblik zuba jer nema nikakvog brušenja. Pored toga, ovo je potpuno bezbolna metoda, koja u velikom procentu daje odlične rezultate! Pre svakog beljenja potrebno je uraditi klinički pregled i analizu snimka zuba. Nekada je potrebno uraditi ponovno lečenje (tzv reviziju lečenja), pa tek onda pristupiti beljenju zuba.

Treba napomenuti da nisu sve prebojenosti podložne izbeljivanju, ali u svakom slučaju treba pokušati. Beljenje avitalnog-mrtvog zuba najčešće se radi sa takozvanom šetajućom tehnikom "walking bleaching". Procedura je jednostavna - u komoricu sa unutrašnje strane zuba stavlja se gel za beljenje koji stoji nekoliko dana. Postupak se ponavlja do postizanja željene boje zuba. Posle toga se menja plomba u skladu sa novom bojom zuba.

Ako imate ovakav zub, a ne želite da ga brusite i stavljate mu krunicu, u stomatološkoj ordinaciji Iskra dent možemo izbeliti ovakve zube specijalnim preparatima, pa zakažite besplatan pregled, i pronaći ćemo pravu nijansu i metodu za vas.


NAZAD
Najnovije sa društvenih mreža »